Inlägget gjort

Tillbaka efter semestern!

Hej allihopa!

 

Hoppas ni har haft en fantastisk sommar!

Butiken är nu öppen igen och vi väntar i veckan på leverans av lite nya produkter.

Bland annat en doftfri tvål med tillhörande skrubbpåse i lin ifrån Malin i Ratan som passar extra bra för allergiker och känslig barnhud.

 

Vi hörs i veckan!

 

Ta hand om er själva och varandra!

Inlägget gjort

Kom igång att städa miljövänligt

När solen sakta bryter igenom och våren äntligen börjar vakna så känns det som vi människor också vaknar till ur vår vinter lunk, en härlig känsla. Dock så vaknar även dammråttorna, de otroligt smutsiga fönsterna och små stänk i kök och badrum till liv eller i alla fall gör sig synliga efter vinterns mörker. Inte en lika härlig känsla.

 

Här hos oss på House of Eko behövs det en rejäl vårstädning, och hur gör vi då? Hur tänker vi miljövänlig/kemikaliefri städning? Här nedan följer några städtips för dig som vill komma igång att städa miljövänligt.

 

Bra att ha hemma för att börja städa miljövänligt/kemikaliefritt:Såpa grön och gul, ättika, citron, salt och bikarbonat.

 

Egen städspray:Då såpa är ett allrengöringsmedel passar den perfekt till att göra sin egen städspray utav. Blanda 4-5 milliliter såpa med ca 5 dl vatten och häll i en sprayflaska. Nu har du en egen färdig städspray som du kan använda både i badrummet och i köket. Spraya på smutsen och torka med trasa.

 

Ugn:Att rengöra ugnen kan vara svårt och många använder starka rengöringssprayer som inte alls är miljövänliga eller bra för människan.  Däremot så fixar såpa jobbet galant. Just grönsåpa är utomordentligt mot fettfläckar. Det enda du behöver göra är att smörja in ugnen med koncentrerad grönsåpa sätta på ugnen på 100 grader låt gå i ca 20 minuter. Låt sedan ugnen svalna innan du torkar ur såpan. Ugnen blir ren utan att behöva använda starka frätande kemikalier.

 

Skärbräda:Diska din skärbräda med ljummet vatten och ättika. Ättika är antibakteriellt och kommer att desinficera din skärbräda. Ca 1 matsked ättika till en skärbräda.

 

Mikron: Pressa ur saften ur en halvcitron ner i en skål med ca 2 dl vatten. Sätt skålen i mikron och mikra på full effekt ca 2 minuter. Citronvatten löser smutsen i mikron och gör den lätt att torka ur med en trasa.

 

Tvätta fönster:

Att få sina fönster skinande rena utan en massa ränder och fläckar får du med hjälp av ättika. Blanda ihop lika delar varmt vatten och lika delar ättika och torka glasrutan med ett mjukt tyg som inte luddar.

 

Kalkfläckar:Ättika fungerar perfekt för att ta bort kalkfläckar. Dutta ättika på en trasa och gnugga där det finns kalkfläckar så som på duschkabin, kakel och kranar.

 

Propplösare avlopp: Stopp i avloppet? Ja det är verkligen inte roligt men det finns ett enkelt och miljövänligt sätt att bli av med proppar i avloppet. Häll 1 deciliter salt samt 1 dl bikarbonat i avloppet, sedan häller du långsamt ner ca 1 dl ättika. Låt stå så i ca 10-15 minuter och därefter häller du i 2dl kokande vatten. Upprepa om proppen inte löser sig helt.

 

Detta var några enkla kom igång tips för en mera kemikaliefri städning. Det finns dock många fler gamla miljövänliga husmortips att använda sig utav men hoppas detta gett dig en start till att börja använda naturliga produkter när du städar.

 

Varma hälsningar och lycka till med städningen!

 

House of Eko.

 

Inlägget gjort

Julkalender!

Hej!

Idag kan vi berätta att vi är med i en julklander på instagram, det är fantastiska Julia som driver instagramkontot juliakrook_ som har anordnat julkalendern.

Vi har sponsrat med en härlig stapelclown ifrån EverEarth i FSC-märkt trä målat med giftfria, vattenbaserade barnsäkra färger.

Så in och gilla juliakrook_ och house_of_eko på instagram samt skriv i kommentarsfältet om ett sätt som du värnar om miljön och tagga två vänner.

Julia skriver om sig själv och sitt instagramkonto här nedan:

Hejsan!
Jag som driver kontot juliakrook_ heter Julia och jag är 27 år gammal, vid två års ålder blev jag adopterad till Sverige från Bolivia. När jag var 17 år så fick jag mitt första barn. Ett år senare tog jag studenten och mitt körkort. Efter det valde jag plugga vidare och nu jobbar jag som laboratorietekniker.
Sommaren 2015 fick vi vårt plus och längtan efter nummer tre och vår sista lilla var stor. I vecka 28 gick plötsligt mitt vatten och jag fick åka ambulans in till närmsta sjukhus. Under nästan 6 veckor blev jag sängliggande på sjukhuset och efter en snabb vända hem kom Lovis i vecka 34. Det var under denna perioden som många hittade till min konto. Det blev många bilder från sjukhussängen som fylldes med många tankar. Tillsammans med Lovis hittade jag bära-nära, tygblöjor, BLW och kärleken för miljövänliga produkter. När Lovis var 1,5 år bestämde hon för att kasta blöjan och hon utmanar mig ständigt. Just nu håller vi på att skapa ett barnrum med så mycket secondhand som möjligt till henne. Jag har ständigt olika projekt igång och gillar utmaningar, kanske lite väl mycket. I år vill jag ge tillbaka till mina följare och det var så idén till årets julkalender kom till. Tack vare deras stöttande och tänkvärda ord har de alltid lyckats få mig resa mig upp igen. Jag är så otroligt glad att just ni vill vara med i min julkalender, det är för mig en möjlighet att få tävla ut en produkt som jag själv skulle uppskatta väldigt mycket.

 

 

Inlägget gjort

Black Friday

Vi på House of Eko har valt att göra Black Friday konceptet lite annorlunda. Vi tror nämligen på en hållbar konsumtion där vinsten inte är det enda primära. Vi tror även på att kunna ge tillbaka och att kunna få bidra med något positivt till vår värld.

House of Ekos verksamhet grundar sig i kärleken för våra barn och viljan att kunna ge dem goda förutsättningar i livet genom att välja miljövänliga och giftfria produkter till dem. För oss handlar det om att ta ansvar för allas vår framtid på denna planet och världens barn står i allra högsta grad i centrum.

Därför har vi valt att denna Black Friday inte ge våra kunder någon rabatt utan att istället ge våra kunder en möjlighet att bidra till något positivt för de barn som lever i svår fattigdom.

15% av alla sålda varor under Black Friday samt under lördagen och söndagen kommer att gå till Organisationen A World of Friends Sweden.

 

Tillsamman kan vi göra skillnad och varje liten krona räknas. Tack för att du bidrar!

 

A World of Friends Sweden har ordet:

A World of Friends, Sweden grundades 1994 och är en ideell biståndsorganisation som arbetar på gräsrotsnivå för att hjälpa barn och kvinnor i tredje världen. Våra projektområden är Ghana i Västafrika och staten Tamil Nadu i södra Indien. Lokalt samarbetar vi med föreningens dotterorganisationer, A World of Friends, Ghana och A World of Friends, India.

Föreningen har sedan över 20 år tillbaka bedrivit fadderbarnsverksamhet i båda våra projektländer med syfte att stödja barn från fattiga familjer och ge dem utbildning. Föreningen har också bidragit med stöd och finansiella medel till två kvinnoprojekt, ett bankkooperativ i Indien och ett jordbrukskooperativ i Ghana. I Ghana är vårt största åtagande sedan 1994 ett barnhem för föräldralösa barn, Children’s Home, i byn Biadan.

Läs gärna mer på: http://www.aworldoffriends.se

Inlägget gjort

Välkommna!

Äntligen! Nu är vi igång!

 

Så fantastiskt roligt att vi på House of Eko äntligen kan lansera vår webbshop, detta har vi arbetat länge och hårt för.

 

Vi kommer att kunna erbjuda massa fina miljösmarta och ekologiska produkter för dig och ditt barn.

 

Vi kommer att använda bloggen som en plattform för bredare och djupare informationskanal om hur du kan leva mera ekologiskt och giftfritt och självklart kommer vi även här att presentera nya varor och varumärken närmare.

 

Hoppas ni vill följa med oss på vår resa till att göra livet mera hållbart, ekologiskt och giftfritt.

 

Varmt välkomna till oss på House of Eko.