Gammeldags Fast Såpa ”enträdoft”

119,00 kr

Gammeldags såpa i fast form med en svag doft av enträ. Såpan är koncentrerad och fast till konsistsensen och blandas ut med vanligt vatten vid användning .I och med att produkten är så koncentrerad sparar man både på vikt, plats och transporter. Vanligt vatten har vi hemma i kranen och såpburken tar mindre plats i hemmet.
Såpan kan avvändas till alla tänkbara städområden så som, badrum, kök, altanen, båten och garaget.

Dosera Såpan: 1-3 msk till 10l varmt vatten. Lös upp såpan i det varma vattnet. Den fasta såpan är väldigt hårt koncentrerad. Tänk på att en burk motsvara 1,4l flytande såpa så det tar en stund att lösa upp så koncentrerad vara. Tag gärna lite varmare vatten och bearbeta / vispa såpan en liten stund i vattnet så kommer den att lösa sig. Använder du såpa i första hand till att torka golv med mopp rekommenderar vi den flytande varianten som löser sig omedelbart.
Testa också att ta lite såpa på en av våra skur- eller diskborstar för att rengöra t.ex diskbänken eller ugnen.
Såpan passar utmärkt för att tvätta och rengöra lodräta ytor så som kaklade väggar i kök och badrum.
Ta den koncentrerade såpan på en svamp med lite ljummet vatten på, arbeta in och låt gärna sitta på i några minuter. Skölj sedan av.

Användningsområden:

Köket: Tag en liten klick såpa på fuktad trasa, torka.

Ugnen: Gnid in ugnen med fast såpa och lite vatten, sätt ugnen på låg värme i några minuter. Skrubba sedan ut med skurborste, svamp eller rotsaksborste. Torka väl.

Kakel: Fukta kökssvamp, gärna en cellulosabaserad sådan och tag en klick fast såpa. Arbeta upp ett tjockt lödder, låt sitta kvar under några minuter. Torka av med fuktad trasa (gärna cellulosatrasa)

Badrum: Tag en klick fast såpa på fuktad svamp om det finns t.ex tvål och kalkavlagringar. Jobba upp ett skum och låt verka i någon minut. Spola / torka av.

För grovrengöring av kakelfogar använd fuktad rotborste och fast såpa, låt verka och skölj / torka av.

WC: Rengör med fuktad trasa och en klick fast såpa. I wc, använd flytande såpa, skrubba med wc-borsten och låt verka. Spola sedan.

Altangolv: Använd mjuk rotborste, panelborste fast såpa och ljummet vatten. Skura och skölj / torka sedan av.

Trägolv “obehandlade”: fukta en mindre yta med kallt vatten. Skura sedan med panelborste och ljummet/kallt vatten. Arbeta inte med hela golvet på en gång utan ta en del i taget.

Torka golv med mopp: Lös upp en klick såpa i varmt skurvatten. Fördela “klumpen” något (se bild nedan) så löser den sig snabbare. Torka sedan som vanligt.

För skurhinken – du kan lösa den fasta såpan i en skurhink men det kräver lite tid, varmare vatten än du tänkt använda från början (dvs inte bara ljummet) och att du vispar / finfördelar såpan i hinken med tex en disktvaga. Se bild nedan.

Storlek: Burken innehåller 450 ml koncentrerad såpa, vilket motsvarar ca 1,4 liter flytande såpa.

Västerbotten Såpa

I Västerbottens inland tillverkas Västerbotten Såpan av ett litet familjeföretag . Fokus på återbruk och miljömedvetenhet är grunden för företaget.
Sara och Magnus som driver såperiet har ett stort fokus på miljövänlig städning och driver även bloggen städbloggen.se där de delar med sig av tips runt en miljömedveten städning.
Västerbotten såpan görs efter receptet ifrån gammelfarmor Fredrika Helmersson och receptet kan spåras ända tillbaka till 1926 men är troligtvis mycket äldre än så.

Slut i lager

Artikelnr: 10003 Kategori: