Indigo Ekologisk Tvål

99,00 kr

Fantastisk handgjord, ekologisk tvål ifrån KaliFlower organic.
Indigo root powder kommer från plantan med namnet Indigofera tinctoria. Det är alltså ett 100% naturligt växtmaterial, som man i Kina använder som medicin. I tvåltillverkning ger indigorot en underbar gråblå färg som påminner om denim. Grönt te tillför den örtiga doften. Ca 120 gram.

Storlek: ca 120 gram

INCI: sodium olivate, sodium cocoate, prunus dulcis, indigofera tinctoria powder, perfume.

Om KaliFlower Organic

Kaliflower Organic är ett företag baserat i Värmland som skapar och tillverkar ekologisk, botaniskt baserad kroppsvård.

Tvåltillverkning är ett gammalt hantverk som Kaliflower Organic tar väl vara på i sin tillverkning samtidigt som de lägger till en modern touch.

Tvålarna skapas via ”cold process” metoden det vill säga kall rörd process. Den kallrörda processen är den metod som är mest skonsam eftersom ingen värme tillförs vid förtvålningen, detta gör att oljor och andra nyttiga tillsatser inte förlorar sina goda egenskaper.

Basen i alla tvålar är ekologisk kokosolja, olivolja och mandelolja. Tvålarna skärs upp förhand och ställs för att mogna och härda i minst 5 veckor, denna mogningsprocess försäkrar ett milt och skonsamt lödder ifrån tvålarna med rätt PH-Värde.
Tvålarna innehåller inga kemiska färgämen utan det används bland annat kosmetiska leror; svatlera från Australien, rasullera från Marocko och fransk grönlera (Montmorillonite) för att ge färg åt tvålarna. Dessa helt naturliga tillsatser ger både färg och struktur till tvålarna och framförallt bidrar de med hudvårdande och djuprengörande egenskaper.

 

 

6 i lager

Artikelnr: 11002 Kategorier: ,