Lava Clay Ekologisk Tvål

99,00 kr

Fantastisk handgjord, ekologisk tvål ifrån KaliFlower Organic.
Rasul är namnet på en fantastisk lera som kommer ifrån Marockos Atlasberg. Leran och dess detoxande egenskaper används flitigt på SPA-anläggningar över hela världen. Leran är väldigt populär för dess näringsinnehåll och djuprengörande egenskaper. Rasul leran har använts inom hud/hårvård som schampo, tvål och hudinpackning i över 1400år.
Tvålen har en dov och varm doft av vetivergräs.

Storlek: ca 120 gram

INCI: sodium olivate, sodium cocoate , prunus dulcis, moroccan lava clay (rhassoul), vetiveria zizanoides oil.

Om KaliFlower Organic

Kaliflower Organic är ett företag baserat i Värmland som skapar och tillverkar ekologisk, botaniskt baserad kroppsvård.

Tvåltillverkning är ett gammalt hantverk som Kaliflower Organic tar väl vara på i sin tillverkning samtidigt som de lägger till en modern touch.

Tvålarna skapas via ”cold process” metoden det vill säga kall rörd process. Den kallrörda processen är den metod som är mest skonsam eftersom ingen värme tillförs vid förtvålningen, detta gör att oljor och andra nyttiga tillsatser inte förlorar sina goda egenskaper.

Basen i alla tvålar är ekologisk kokosolja, olivolja och mandelolja. Tvålarna skärs upp förhand och ställs för att mogna och härda i minst 5 veckor, denna mogningsprocess försäkrar ett milt och skonsamt lödder ifrån tvålarna med rätt PH-Värde.
Tvålarna innehåller inga kemiska färgämen utan det används bland annat kosmetiska leror; svatlera från Australien, rasullera från Marocko och fransk grönlera (Montmorillonite) för att ge färg åt tvålarna. Dessa helt naturliga tillsatser ger både färg och struktur till tvålarna och framförallt bidrar de med hudvårdande och djuprengörande egenskaper.

 

 

6 i lager

Artikelnr: 11001 Kategorier: ,