Purple Clay Ekologisk Tvål

99,00 kr

Fantastisk handgjord, ekologisk tvål ifrån KaliFlower organic.
Denna vackra lilafärgade tvål är gjord utav en fin lera som har ett naturligt innehåll av mineraler och spårämnen som ger den vackra färgen.
Tvålen innehåller bland annat selen, magnesium, zink mangan, samt eteriska oljor ifrån rökelseträ som har en varm och kryddig balsamisk underton med en frisk citrusliknande toppnot.

Storlek: ca 120 gram

INCI: sodium olivate, sodium cocoate, prunus dulcis, montmorillonite, kaolin, magnesium silicate, boswellia carterii oil, limonen.

Om KaliFlower Organic

Kaliflower Organic är ett företag baserat i Värmland som skapar och tillverkar ekologisk, botaniskt baserad kroppsvård.

Tvåltillverkning är ett gammalt hantverk som Kaliflower Organic tar väl vara på i sin tillverkning samtidigt som de lägger till en modern touch.

Tvålarna skapas via ”cold process” metoden det vill säga kall rörd process. Den kallrörda processen är den metod som är mest skonsam eftersom ingen värme tillförs vid förtvålningen, detta gör att oljor och andra nyttiga tillsatser inte förlorar sina goda egenskaper.

Basen i alla tvålar är ekologisk kokosolja, olivolja och mandelolja. Tvålarna skärs upp förhand och ställs för att mogna och härda i minst 5 veckor, denna mogningsprocess försäkrar ett milt och skonsamt lödder ifrån tvålarna med rätt PH-Värde.
Tvålarna innehåller inga kemiska färgämen utan det används bland annat kosmetiska leror; svatlera från Australien, rasullera från Marocko och fransk grönlera (Montmorillonite) för att ge färg åt tvålarna. Dessa helt naturliga tillsatser ger både färg och struktur till tvålarna och framförallt bidrar de med hudvårdande och djuprengörande egenskaper.

 

 

6 i lager

Artikelnr: 11000 Kategorier: ,